TICKETS

Veilig genieten

We organiseren alle events steeds in volledige overeenstemming met de geldende richtlijnen, opgelegd door de Federale Overheid.


ACTUELE MAATREGELEN

 • Vanaf vrijdag 28 januari geldt de coronabarometer voor onze publieke activiteiten. We starten daarbij in code rood. Dit wil zeggen dat we in al onze zalen 70% van de capaciteit zullen gebruiken. Daarbij respecteren we eveneens alle regels inzake ventilatie en veiligheidsnormen.
 • Er blijft een mondmaskerplicht voor alle bezoekers. Deze verplichting geldt vanaf 6 jaar.
  Deze verplichting geldt voor de volledige duur van je bezoek, je mag het mondmasker dus niet afnemen tijdens de voorstelling.
 • Voor en na de voorstelling is de bar in principe (en onder voorbehoud van de duur van sommige voorstellingen) geopend tot uiterlijk 24.00 uur
  Enkel zitplaatsen aan tafel zijn toegestaan, met maximum 6 personen per tafel (uitgezonderd kinderen -12 jaar). Een huishouden mag een tafel delen, ongeacht de grootte van dat huishouden. 
  Je mag het mondmasker enkel aan tafel afnemen, om te drinken en te eten. Bij alle verplaatsingen of bij het bestellen aan de toog blijft het mondmasker verplicht.
 • Alle overige maatregelen sinds 1 november blijven van kracht.


VANAF 1 NOVEMBER 2021

 • Voor publieke evenementen en iedereen ouder dan 12 jaar stelt het College van Burgemeester en Schepenen van de Stad Diest het gebruik van het Covid Safe Ticket in voor alle voorstellingen vanaf 1 november 2021. Wie geen Covid Safe Ticket heeft, kan de voorstelling helaas niet bijwonen. Graag geven we een tegoedbon in de plaats (1 jaar geldig).
  Info Covid Safe Ticket: www.covidsafe.be
 • We raden iedereen sterk aan zijn ticket(s) online aan te kopen, maar je kan ook terecht aan de zaalkassa. De kassa gaat steeds 45 minuten voor aanvang van de voorstelling open (30 minuten bij familievoorstellingen). 
 • Kom op tijd! Vóór je het gebouw binnen kan gaan, moeten je Covid Safe Ticket én identiteitskaart immers gecontroleerd worden. Hou je Covid Safe Ticket (liefst digitaal) en ID-kaart klaar, zodat alles vlot kan verlopen en de voorstelling tijdig kan beginnen. Zorg er ook zeker voor dat iedereen van je gezelschap over deze documenten beschikt. Denk eraan om bij het aanschuiven de nodige afstand te bewaren.
 • Na het scannen van het Covid Safe Ticket controleert een andere collega het zaalticket en verwijst je door.
 • Het ventilatiesysteem werd grondig nagekeken en de luchtkwaliteit wordt gemonitord met een CO2 meter.

 

HOE GERAAK JE AAN JE COVID SAFE TICKET?

 • Digitaal via de app

De makkelijkste manier om aan de coronapas te geraken is via de smartphone. Daarvoor kan je de gratis CovidSafeBE-app downloaden en installeren. Na installatie meld je je aan met een digitale ID (zoals Itsme) en zijn je certificaten beschikbaar om te downloaden en te bewaren.

Als er naar je Covid Safe Ticket gevraagd wordt, toon je de QR-code. Degene die de pas vraagt kan die dan scannen. Er wordt ook naar je identiteitskaart gevraagd zodat ze kunnen nagaan dat je niet met iemand anders zijn coronapas op stap bent.

 • Telefonisch

Je kan je Covid Safe Ticket ook telefonisch aanvragen bij de Vlaamse Overheid op het nummer 078 78 78 50. Je ontvangt dan binnen een paar dagen je Covid Safe Ticket op papier via de post.

 • Op papier in het stadhuis (voor inwoners stad Diest)

Ondervind je moeilijkheden, heb je geen computer of heb je hulp nodig om je Covid Safe Ticket op papier af te drukken? Je kan terecht aan het onthaal van het stadhuis tijdens de openingsuren. Breng zeker je identiteitskaart mee. Ook je pincode is noodzakelijk om je Covid Safe Ticket te kunnen terugvinden. Zonder pincode kunnen ze je niet verder helpen.
Inwoners van een andere stad/gemeente kunnen hiervoor ook eens informeren bij hun eigen stad- of gemeentehuis.


VOLG NOG STEEDS DE ALGEMENE RICHTLIJNEN

 • Blijf thuis wanneer jij of iemand uit je gezin ziek is. Contacteer op voorhand het onthaal (013 460 640 of tickets@ccdiest.be) en we zorgen ervoor dat je een tegoedbon ontvangt die je later kan gebruiken bij andere activiteiten van het cultuurcentrum.
 • Hygiëneregels blijven essentieel. Was regelmatig je handen met water en zeep. We voorzien ook ontsmettende handgel.


We blijven uiteraard de evolutie volgen en stellen onze maatregelen bij waar nodig. Hiervoor doen we steeds een beroep op de protocollen die voor onze sector worden uitgewerkt. Deze pagina kan dus nog bijgewerkt worden.

 

Versie 25/01/22