Moving Ballads

Femke Gyselinck

 • DO 25/11/21 - 20:00 LAATSTE TICKETS
 • ABO & -26: € 15,00
  VVK: € 15,00
  KASSA: /
 • CC Het Gasthuis
  Theaterzaal

  Gasthuisstraat 22
  3200 Aarschot
 • Wachtlijst & ruilshop
  Wil je tickets maar is de voorstelling uitverkocht? Schrijf je dan hier in op de wachtlijst. Tickets te veel? Gebruik dan onze handige ruilshop. Meer info over de werkwijze vind je bij Wachtlijst & Ruilshop. Vergeet zeker niet je telefoonnummer in het vak 'Hoe wil je gecontacteerd worden' te noteren. WACHTLIJST & RUILSHOP

Na ‘Flamer’ ­ haar dansant­duet met broer Lander ­ maakt danseres en choreografe Femke Gyselinck een muzikale dansvoorstelling waarin ze op zoek gaat naar ongehoorde verhoudingen tussen popmuziek en hedendaagse dans, lyrics en lyriek, uitbeelding en verbeelding, choreografie en improvisatie. Moving Ballads neemt het woord ‘ballad’ letterlijk: in etymologische zin een gedanst lied, bewogen lyriek. De lier wordt vervangen door een batterij synthesizers, bespeeld door de vier performers: drie dansers, één pianist­componist. Die laatste, de veelzijdige jonge jazzcat Hendrik Lasure, componeerde een ballad die muzikaal en tekstueel het grillige en rijke oeuvre van Joni Mitchell omspeelt. Van dat ene nummer brengen de vier performers een reeks variaties: van strikt muzikaal tot in stilte gedanst.

Het principe van variatie nodigt de toeschouwer uit om lijnen te ontwaren tussen muziek, woorden en de bewegingen en zo de lichamen te ‘lezen’ als betekenisdragers. Moving Ballads zoekt naar het niemandsland waar bewegingen net niet sprekend worden, waar een fysieke vorm van retoriek gestalte krijgt, om die vervolgens weer uit het verband te dansen.

 

EEN ORGANISATIE VAN CC HET GASTHUIS
BEPERKT AANTAL TICKETS BESCHIKBAAR

 

concept Femke Gyselinck performers Bryana Fritz, Femke Gyselinck, Hendrik Lasure, Sue Yeon Youn muziek Hendrik Lasure