Tuur Florizoone & Simon Segers

JazzLab Solo

 • DI 24/11/20 - 20:30 AFGELAST
 • ABO & -26: /
  VVK: € 14,00
  KASSA: /
 • Begijnhof Diest
  Aula Geertrui Cordeys

  Infirmeriestraat z/n
  3290 Diest
 • Wachtlijst & ruilshop
  Wil je tickets maar is de voorstelling uitverkocht? Schrijf je dan hier in op de wachtlijst. Tickets te veel? Gebruik dan onze handige ruilshop. Meer info over de werkwijze vind je bij Wachtlijst & Ruilshop. Vergeet zeker niet je telefoonnummer in het vak 'Hoe wil je gecontacteerd worden' te noteren. WACHTLIJST & RUILSHOP

 
 

In geen tijd is accordeonist Tuur Florizoone uitgegroeid tot een van de meest geliefde muzikanten van het land. Jazz, folk, klassiek en filmmuziek smelt hij samen tot een warme, pakkende combinatie van speelsheid en gevoel. Le piano des pauvres, zo wordt de accordeon wel eens genoemd. Maar Floorizone schrijft net al zijn composities op piano, om ze dan te brengen op accordeon. Het geeft het instrument en de stukken die hij brengt een atypische klank. De gelaagde composities zijn een mélange van muziekstijlen, het resultaat van een zoektocht naar de eigen culturele identiteit en muzikale cultuur. Tuur stelt bovendien zijn eerste soloalbum voor.

Drummer Simon Segers van De Beren Gieren gaat in zijn solo performance dan weer op zoek naar de mogelijkheden van het drumstel. Hij gebruikt lang opbouwende motieven en houdt de spanningsboog strak. Verwacht geen songs in de klassieke vorm of perfect uitgevoerde stijloefeningen, maar krachtig opbouwende soundscapes die evolueren naar bedwelmende tribale escapades. Repetitief én gevarieerd. Het kan.