Van 'Daar is de lente' tot 'De eerste sneeuw'. 50 jaar Vlaamse kleinkunst

  • ZA 01/06/2019 - 15:30 > 22:30
  • € 77,00
  • Begijnhof Diest - Aula Geertrui Cordeys Infirmeriestraat
    3290 Diest
In de jaren 60 zorgde een jonge generatie artiesten voor een kleine revolutie: in plaats van te kiezen voor populaire schlagers, zongen ze in hun moedertaal. Ze schreven liedjes waarmee ze hun individuele verhalen en emoties vertolkten. Vandaag zijn vele artiesten en liedjes van toen niet meer bekend bij het brede publiek. Toch mag het muziekhistorische belang van deze generatie niet worden onderschat: ze creëerden een nieuwe traditie en plaveiden zo de weg voor alle generaties na hen die ook in het Nederlands een verhaal wilden vertellen.

Liedjesmaker Lennaert Maes voert u door 50 jaar kleinkunstgeschiedenis. Hij geeft inzicht in de kleinkunstklassiekers en interviewt ook zijn generatiegenoot en mede-liedjeskunstenaar Jonas Winterland, organisator Koen Huyghebaert van Nekka en coryfee Jan De Wilde. Na het buffet speelt de groep A la Rum. Ze zijn bekend van o.a. Ik hou van alle vrouwen en Daar is de Lente. De groep viert haar 50ste verjaardag, maar verloor nog niets aan slagkracht.

Opgelet: Het avondconcert vindt plaats in openlucht, maar biedt zitplaatsen aan!

Lennaert Maes is zanger, liedjesmaker en zoveel meer. Hij ging in de leer bij icoon Bram Vermeulen. Lennaert brengt al meer dan 20 jaar platen uit, o.a. met zijn collectief Lenny & de Wespen, bekend van radiohits als ‘Meneertje Nee’, ‘Als het kan’ of ‘Hey Marie’. Daarnaast schreef hij voor muzikale projecten liedjes voor o.a. Guy Swinnen, PP Michiels en Jan De Wilde.

PROGRAMMA
15.30 u.: onthaal
16 u.: lezing met Lennaert Maes, Jonas Winterland, Koen Huyghebaert en Jan De Wilde
18 u.: buffet
20 u.: avondconcert A la Rum
22.30 u.: einde programma

Bron: UiTinVlaanderen.be