De Europese Unie. Hoe Europa ons leven beïnvloedt

  • DO 06/12/2018 - 14:00 > 16:00
  • DO 13/12/2018 - 14:00 > 16:00
  • DO 20/12/2018 - 14:00 > 16:00
  • € 52,00
  • CC Begijnhof Diest Infirmeriestraat
    3290 Diest
Vlaamse en Belgische versus Europese wetten
EU-wetgeving: noodzakelijk of overdreven regeldrift
Europese uitdagingen

De Europese Unie is een raadselachtige organisatie. Ze lijkt vreselijk ingewikkeld in elkaar te zitten en is voor velen dan ook een ver-van-mijn-bed-show. Maar Europa is dichterbij dan u denkt. Europese wetten liberaliseren de post en de spoorwegen, maar leggen ook de inrichting van varkensstallen vast en de snelheid van ruitenwissers voor tractoren. Ons hele milieubeleid is gereglementeerd, maar op andere vlakken gaat het moeilijker, zoals het sociale en het buitenlandse beleid.

Hendrik Vos bespreekt hoe buitengewoon groot de impact van de Europese Unie is geworden en waar vandaag de problemen zitten. Hij gaat in op specifieke beleidsdomeinen en haakt in op de actualiteit van het moment. U krijgt een verrassende kijk in de Europese keuken, waar het er vaak levendiger aan toe gaat dan u denkt.

Cursisten vertellen
‘Heel dicht bij de actualiteit en bij de interesse van het publiek.’ (Brugge, 2014)
‘Vlotte, boeiende spreker.’ (Wetteren, 2017)

Prof. HENDRIK VOS studeerde politieke wetenschappen aan de Universiteit Gent. Daar verrichtte hij ook doctoraatsonderzoek naar de rol en de plaats van regio’s in de Europese Unie. Intussen is hij er hoogleraar aan de vakgroep Politieke Wetenschappen en directeur van het Centrum voor EU-Studies. Hij is columnist bij De Standaard en becommentarieert geregeld voor radio en televisie actuele gebeurtenissen in de EU.

Bron: UiTinVlaanderen.be