Tour Mundi

vr 25/05 -  za 26/05/2018

Op 25 en 26 mei bundelen Diest Fairtrade, D'Oranje Giraffen en CC Diest de krachten voor een sfeervol, cinefiel en kleurrijk weekend op het Begijnhof.

Zaterdagnamiddag kan je op de markt van Tour Mundi terecht voor fairtrade producten uit het zuiden of duurzame groenten en ander lekkers van lokale boeren en ambachtslui. Zet je op het terras of vlei je neer op de picknickweide, geniet van de muziek van de Mark Bellen Band, sip van je eerlijk wijntje, lokaal biertje of home-made limonade, smul van wat de foodstands aanbieden terwijl de kleintjes zich uitleven in een workshop...

D'Oranje Giraffen en CC Diest zorgen voor een mooi aanbod van cinema met een blik op de wereld, voor groot én klein. Pik dus zeker ook één van de laatste films van het seizoen mee op vrijdag of zaterdag.

*Praktisch*: de films worden vertoond in de Aula van het Begijnhof (tickets via www.ccdiest.be), de markt gaat door op de weide aan de Schuur (gratis toegang).

*Praktisch Rafke Girafke*: vertoning Earth en workshops gratis toegang.

 

vrijdag 25/5

20u30: Zebracinema: Una Mujer Fantastica

Een krachtige film over de moeizame strijd voor erkenning van  de Chileense transgender Marina, een ode aan de inspirerende kracht om van jezelf te blijven houden ondanks de moeilijke omstandigheden.

 

zaterdag 26/5

14u-19u: markt met fairtrade producten uit het Zuiden - lokale producenten - openluchtcafé & foodstands - picknickweide - kinderworkshops – tombola - live-muziek Mark Bellen Band

 

14u: Rafke Girafke: Zarafa (6+)

Een kleurrijke animatiefilm over de dappere Maki die een avontuurlijke tocht onderneemt dwars door de Soedanese woestijn, Alexandrië, de Middellandse zee tot in Parijs, om zijn giraf Zarafa te redden.

 

16u: Rafke Girafke: Earth, een onvergetelijke dag (6+)

De BBC neemt je gedurende één etmaal mee op een magnifieke visuele reis op onze fantastische planeet en brengt tal van dieren op een unieke manier in beeld.

 

19u30: Zebracinema: The Invisible City met inleiding door de regisseur Lieven Corthouts

Met deze documentaire, gedraaid tijdens zijn jarenlange verblijf in het Keniaanse vluchtelingenkamp Kakuma, wil Lieven Corthouts een beeld scheppen van het leven van vier jonge vluchtelingen.

mundi-poster1