Rafke Girafke: ZARAFA *met doorlopend workshops

Rémi Bezançon

 • ZA 26/05/18 - 14:00
 • ABO: € 5,00
  VVK: € 5,00
  KASSA: € 5,00

  Kinderen:
  ABO: € 4,00
  VVK: € 4,00
  KASSA: € 4,00
 • Begijnhof Diest
  Aula Geertrui Cordeys

  Infirmeriestraat z/n
  3290 Diest
 • Duur: 78'
 • Wachtlijst & ruilshop
  Wil je tickets maar is de voorstelling uitverkocht? Schrijf je dan hier in op de wachtlijst. Tickets te veel? Gebruik dan onze handige ruilshop. Meer info over de werkwijze vind je bij Wachtlijst & Ruilshop. Vergeet zeker niet je telefoonnummer in het vak 'Hoe wil je gecontacteerd worden' te noteren. WACHTLIJST & RUILSHOP

 

De voorverkoop voor deze filmvoorstelling is afgesloten. Je kan zaterdag nog tickets kopen aan het onthaal in het Begijnhof.

*met doorlopend workshops (3+)

Dit kleurige animatieverhaal begint op het moment dat de kleine Maki kan ontsnappen uit de handen van een slavenhandelaar. Op zijn vlucht botst de jongen op de baby-giraf Zarafa en op de goedhartige Hassan. Hassan, die in opdracht van de Egyptische onderkoning op zoek is naar een giraf, besluit Zarafa mee te nemen. Het dier moet dienst doen als geschenk voor de koning van Frankrijk. Maki, die Zarafa kost wat kost wil redden, zet de achtervolging in. Het wordt een avontuur dat hem dwars door de woestijn van Soedan, over Alexandrië, de Middellandse Zee en de Alpen, naar Parijs brengt.

ZARAFA is gebaseerd op historische feiten en hoewel de film teruggrijpt naar een minder fraaie periode uit de Franse geschiedenis – die van de slavenhandel – wordt het geheel nooit prekerig en blijft het op een bijzonder slimme manier een kindvriendelijke vertelling. Met zijn goed gedoseerde mengeling van humor en avontuur. De personages zijn levendig, kleurrijk en schitterend uitgewerkt in een rustige, handgetekende animatie en zo blijft ZARAFA ver weg van de suikerzoete stroop die vaak over commerciële en drukdoenerige (3D)kindercinema wordt gegoten. Deze tekenfilm verdient dan ook een plekje in elke kinderfilmtop 5.

Much, much more than just a kids tale of a boy and his giraffe. - THE HOLLYWOOD REPORTER