LOVELESS

Andrey Zvyagintsev - 2017

 • VR 20/04/18 - 20:30 BESTEL TICKETS!
 • ABO: /
  VVK: € 6,00
  KASSA: € 6,00
 • Begijnhof Diest
  Aula Geertrui Cordeys

  Infirmeriestraat z/n
  3290 Diest
 • Duur: 127'
 • Wachtlijst & ruilshop
  Wil je tickets maar is de voorstelling uitverkocht? Schrijf je dan hier in op de wachtlijst. Tickets te veel? Gebruik dan onze handige ruilshop. Meer info over de werkwijze vind je bij Wachtlijst & Ruilshop. Vergeet zeker niet je telefoonnummer in het vak 'Hoe wil je gecontacteerd worden' te noteren. WACHTLIJST & RUILSHOP

 

Boris en Zhenya gaan scheiden. Ze ruziën voortdurend en plannen onafgebroken bezoeken voor hun te koop staand appartement. Allebei bereiden ze hun respectieve toekomst voor: Boris heeft een relatie met een jonge zwangere vrouw en Zhenya date een rijke man... Geen van beiden lijkt nog interesse te hebben in Aliocha, hun 12-jarige zoon. Tot hij verdwijnt. Wat begint als een naargeestig vechtscheidingsdrama, muteert zo tot een sombere thriller langsheen groezelige flatgebouwen, postindustriële ruïnes, ondergesneeuwde stadsparken en kale snelwegen rond Moskou.

Elke film van Zvjagintsev vertelt iets over Rusland. Ook LOVELESS – en daarin schuilt zijn enorme kracht. Het schrijnende gebrek aan ouderliefde verbeeldt hoe de overheid haar burgers verwaarloost. Dat Zjenja op een gegeven moment in grote letters het woord 'Rusland' op haar vest heeft staan, is geen toeval. Vrij vertaald: Moedertje Rusland is een kille bitch. Ook de scheiding van Rusland en Oekraïne zit erin (af en toe passeert er nieuws over de oorlog op tv en radio) met het verdwenen zoontje als ‘kind van de rekening’.

Dit allegorische drama won in Cannes de Juryprijs. Zoals filmjournalist Lieven Trio in de Morgen schrijft, legt Zvjagintsev deze keer alweer een stevige knoop in je maag met visueel superieure cinema. Monumentale beelden branden zich op je netvlies en zinderen nog lang na!

 

TICKETPRIJZEN ZEBRACINEMA

6 euro normale ticketprijs

5 euro kortingstarief voor studenten en leerkrachten op vertoon van een geldige studenten- of leerkrachtenkaart, 55+ en groepen +10 personen

3 euro jongerentarief tarief -26 jaar en personen met verhoogde tegemoetkoming.