SUMMER 1993

Carla Simon Pipo - 2017

 • VR 06/04/18 - 20:30
 • ABO: /
  VVK: € 6,00
  KASSA: € 6,00
 • Begijnhof Diest
  Aula Geertrui Cordeys

  Infirmeriestraat z/n
  3290 Diest
 • Duur: 97'
 • Wachtlijst & ruilshop
  Wil je tickets maar is de voorstelling uitverkocht? Schrijf je dan hier in op de wachtlijst. Tickets te veel? Gebruik dan onze handige ruilshop. Meer info over de werkwijze vind je bij Wachtlijst & Ruilshop. Vergeet zeker niet je telefoonnummer in het vak 'Hoe wil je gecontacteerd worden' te noteren. WACHTLIJST & RUILSHOP

 

De voorverkoop voor deze filmvoorstelling is afgesloten. Je kan vanavond nog tickets kopen aan het onthaal in het Begijnhof.

In de zomer van 1993, na de dood van haar ouders, verhuist de zesjarige Frida van het bruisende Barcelona naar het Catalaanse platteland, om er bij haar oom en tante, haar nieuwe voogden, te gaan wonen. Het plattelandsleven is een uitdaging voor Frida: de tijd wordt anders ingedeeld in haar nieuwe thuis en de omringende natuur is mysterieus en bevreemdend. Ze heeft nu ook een zusje waar ze zorg voor moet dragen en er steken nieuwe gevoelens - zoals jaloezie - de kop op. Heel vaak is de naïeve Frida ervan overtuigd dat weglopen de beste oplossing is voor haar problemen. Het nieuwe gezin doet er alles aan om het nieuwe, breekbare evenwicht een kans te geven en de nodige routine in hun leven te brengen. Occasionele familie-uitstapjes naar een lokaal feest of een zwembad, samen koken of luisteren naar muziek in de tuin, zijn momenten van puur geluk. Langzaamaan beseft Frida dat ze moet blijven en zich aanpassen aan haar nieuwe omgeving. Nog voor de zomer om is, moet ze leren omgaan met haar gevoelens en haar pleegouders moeten leren om haar even graag te zien als hun eigen dochter.

Een hartverwarmende biopic van de talentvolle en prijswinnende regisseuse Carla Simon. Maar vooral ook "het meest eerlijke verhaal ooit over pleegzorg", volgens koepelorganisatie Pleegzorg Vlaanderen.

 

TICKETPRIJZEN ZEBRACINEMA

6 euro normale ticketprijs

5 euro kortingstarief voor studenten en leerkrachten op vertoon van een geldige studenten- of leerkrachtenkaart, 55+ en groepen +10 personen

3 euro jongerentarief tarief -26 jaar en personen met een WIGW statuut.