Literatuur op zondag

Filips Willem, prins van Oranje, heer van Diest.

 • ZO 01/04/18 - 11:00
 • ABO: /
  VVK: € 5,00
  KASSA: /
 • Lakenhalle
  Lakenhalle

  Scholenstraat 4
  3290 Diest
 • Wachtlijst & ruilshop
  Wil je tickets maar is de voorstelling uitverkocht? Schrijf je dan hier in op de wachtlijst. Tickets te veel? Gebruik dan onze handige ruilshop. Meer info over de werkwijze vind je bij Wachtlijst & Ruilshop. Vergeet zeker niet je telefoonnummer in het vak 'Hoe wil je gecontacteerd worden' te noteren. WACHTLIJST & RUILSHOP

De voorverkoop voor dit evenement is afgesloten. Je kan zondag nog tickets kopen aan het onthaal in de Lakenhalle.

1 april 2018: het is 400 jaar geleden dat Prins Filips Willem van Oranje zijn laatste rustplaats kreeg in de Sint-Sulpitiuskerk te Diest. In de Lakenhalle werpt een tentoonstelling een blik op de prins en de internationale opstanden in de tweede helft van de 16de eeuw en begin 17de eeuw. De werkgroep die deze tentoonstelling cureerde, bracht ook een catalogus uit die meer achtergrond biedt op deze lokale doch internationale geschiedenis.

Professor dr. Gustaaf Janssens - Emeritus hoogleraar KU Leuven en Ere-archivaris van het Koninklijk Paleis - , Michel Van der Eycken – voormalig hoofd van het Algemeen Rijksarchief – en Elise Verhaegen – projectverantwoordelijke feestjaar Filips Willem 2018 – gaan in gesprek over Prins Filips Willem van Oranje, over de keuzes die gemaakt werden voor de tentoonstelling en wat wel of niet de catalogus haalde.