Rafke Girafke: DE KREKEL

Zdenek Miler

 • ZO 19/11/17 - 08:30 BESTEL TICKETS!
 • ABO: /
  VVK: € 5,00
  KASSA: € 5,00

  Kinderen:
  VVK: € 4,00
  KASSA: € 4,00
 • Begijnhof Diest
  Aula Geertrui Cordeys

  Infirmeriestraat z/n
  3290 Diest
 • Wachtlijst & ruilshop
  Wil je tickets maar is de voorstelling uitverkocht? Schrijf je dan hier in op de wachtlijst. Tickets te veel? Gebruik dan onze handige ruilshop. Meer info over de werkwijze vind je bij Wachtlijst & Ruilshop. Vergeet zeker niet je telefoonnummer in het vak 'Hoe wil je gecontacteerd worden' te noteren. WACHTLIJST & RUILSHOP

 

De Krekel is een vriendelijke, kleine karakter ontworpen door Zdenek Miler, het best bekend als de auteur van het Molletje. Eind jaren 1970 tekende hij enkele korte verhaaltjes rond de Krekel. Het is een bijzonder muzikaal diertje want hij neemt overal een viool mee naartoe. Dat is maar goed ook. Met muziek kan hij de spin vermurwen in wier web hij vastzit of de kleine dieren van het bos in slaap wiegen – tot er een kever opduikt die met zijn grote tuba iedereen wakker blaast. Wanneer twee dikke bladluizen met hun zaag een ravage aanrichten in het bos, roept de Krekel de hulp in van een bij. Een andere keer botst hij op een egel die in zijn rokerige automobiel een peer vervoert. 


Het zijn bescheiden maar lieflijke verhaaltjes. Net als bij Het Molletje vertedert de animatiestijl kleuters én hun ouders. De tekeningen zijn gestileerd, naïef en loepzuiver. Hoewel er niet echt veel beweging is, sprankelen de scènes. Dialoog komt er ook dit keer niet aan te pas, muziek uiteraard wel. De zachtaardigheid en rust zijn een verademing.

 

MET DOORLOPEND ONTBIJT, KNUTSELEN EN ANDERE ANIMATIE IN HET KADER VAN KUNSTENDAG VOOR KINDEREN