Gevestigde en nieuwe ‘cool climate’- wijnen uit West-Europa

Bert Vandenbosch, onafhankelijke sommelier-conseil

  • 6 lessen vanaf wo 24/01/2018

    WO 24/01/2018 - 19u30 > 22u30
    WO 31/01/2018 - 19u30 > 22u30
    WO 07/02/2018 - 19u30 > 22u30
    WO 21/02/2018 - 19u30 > 22u30
    WO 28/02/2018 - 19u30 > 22u30
    WO 07/03/2018 - 19u30 > 22u30

  • 180 euro (incl. proeven van een 8-tal wijnen per sessie)
  • Begijnhof Diest
    Begijnenkamer

    Infirmeriestraat z/n
    3290 Diest
  • Wachtlijst & ruilshop
    Wil je tickets maar is de voorstelling uitverkocht? Schrijf je dan hier in op de wachtlijst. Tickets te veel? Gebruik dan onze handige ruilshop. Meer info over de werkwijze vind je bij Wachtlijst & Ruilshop. Vergeet zeker niet je telefoonnummer in het vak 'Hoe wil je gecontacteerd worden' te noteren. WACHTLIJST & RUILSHOP

  • Deelnemers: min. 10 – max. 15

Een verrassende ontdekkingstocht doorheen de Champagne, de Elzas, de Beaujolais, Oostenrijk, Duitsland en België. Door de klimaatverandering en een beter wijngaardbeheer verschuift de wijnbouw steeds meer naar

het noorden. Ook vlak bij huis worden alsmaar meer uitstekende wijnen gemaakt. Tijdens deze cursus gaan we op zoek naar de ziel van wijnen van gevestigde namen (Champagne, Elzas), herboren regio's met een unieke identiteit (Beaujolais, Oostenrijk) en verrassende wijnen uit de buurt (Belgische wijnen en rode wijn uit Duitsland).

Gedurende zes woensdagavonden nemen we telkens één regio per sessie onder de loep. Welke druivenrassen worden gebruikt? Wat zijn de nieuwste trends? Waar vind je de beste wijnhuizen?

Uiteraard koppelen we de theorie aan de praktijk en proeven we wekelijks een achttal wijnen uit de regio.

Deze cursus is bestemd voor wijnliefhebbers met enige proefervaring.