Textiellab – de schoonheid van imperfectie

Lene Meeus

 • 2 lessen vanaf di 28/11/2017

  DI 28/11/2017 - 19u30 > 22u
  DI 05/12/2017 - 19u30 > 22u


 • 110 euro (inclusief alle materialen)
 • Begijnhof Diest
  Mechtildenkamer

  Infirmeriestraat z/n
  3290 Diest
 • Wachtlijst & ruilshop
  Wil je tickets maar is de voorstelling uitverkocht? Schrijf je dan hier in op de wachtlijst. Tickets te veel? Gebruik dan onze handige ruilshop. Meer info over de werkwijze vind je bij Wachtlijst & Ruilshop. Vergeet zeker niet je telefoonnummer in het vak 'Hoe wil je gecontacteerd worden' te noteren. WACHTLIJST & RUILSHOP

 • Deelnemers: min. 8 – max. 12

Tijdens deze cursus inspireren we ons op ‘BORO’, een Japanse techniek die toegepast werd op textiel. Kleding werd hersteld, opgelapt en geherwaardeerd. We onderzoeken samen de eigenschappen en maken nieuwe dingen met dezelfde kenmerken. De deelnemers kunnen vertrekken van een persoonlijk stuk textiel waar ze veel waarde aan hechten of ze kunnen iets nieuws creëren.

Wat heb je nodig? Een stofschaar, je favoriete garens, een stofje dat er niet meer uitziet maar dat je eigenlijk niet kan weggooien en een notitieboekje. En uiteraard een goede dosis geduld en veel goesting om ‘zelf iets te maken’. Kennis van een naaimachine is handig, maar geen must.

Lene Meeus is de drijvende kracht achter TEXTIELLAB, een experimenteel textielatelier uit Leuven. Ze geniet ervan om samen met anderen op onderzoek te gaan, vertrekkende vanuit de materie.

 

Meebrengen: Stofschaar, garens, stofje, notitieboekje