La Superba

Toneelgroep Maastricht

 • DI 08/05/18 - 20:30 BESTEL TICKETS!
 • ABO: € 16,00
  VVK: € 18,00
  KASSA: € 20,00
 • Den Amer
  Grote zaal

  Nijverheidslaan 24
  3290 Diest
 • Wachtlijst & ruilshop
  Wil je tickets maar is de voorstelling uitverkocht? Schrijf je dan hier in op de wachtlijst. Tickets te veel? Gebruik dan onze handige ruilshop. Meer info over de werkwijze vind je bij Wachtlijst & Ruilshop. Vergeet zeker niet je telefoonnummer in het vak 'Hoe wil je gecontacteerd worden' te noteren. WACHTLIJST & RUILSHOP

Een schrijver uit het Westen (Wim Opbrouck) is neergestreken in Genua. Hopeloos verliefd is hij op het mooiste meisje van Genua (Angela Schijf), dat werkt in de Bar met de Spiegels. Als hij op een avond een vrouwenbeen vindt, begint een lange tocht door de labyrintische stegen van de stad die een scala aan bewoners herbergt. De aangespoelde Schotse alcoholist, de Marokkaanse rozenverkoper, de Senegalese illegaal, de schrijver uit het Westen, zelfs het mooiste meisje van Genua, er is één ding wat hen bindt. Allen hebben het onuitputtelijke verlangen naar een mooier en beter leven. En voor allen is dit verlangen een fantasie waar ze in verdwalen.

Ilja Leonard Pfeijffer won met La Superba de Libris Literatuurprijs 2014 en Jibbe Willems bewerkte Pfeijffers veelgeprezen roman tot een weergaloze theatrale reis door de stad van ratten en kerken, van dromers en gelukzoekers.

Een stad die haar geheimen enkel prijsgeeft aan hen die durven te verdwalen. Verrijkt met veel livemuziek uit Italiaanse opera’s wordt La Superba in de regie van artistiek leider Servé Hermans een ode aan de fantasieën van geloof, hoop en liefde.

 

Spel Wim Opbrouck, Angela Schijf, Michel Sluysmans, Joke Emmers e.a.
Muziek Ron Reuman, Axl Peleman en Roeland Vandemoortele.

 

MET INLEIDING