deWattman

Muziektheater De Kolonie MT & Vic De Wachter

 • DO 22/02/18 - 20:30 BESTEL TICKETS!
 • ABO & -26: € 12,00
  VVK: € 14,00
  KASSA: € 16,00
 • Den Amer
  Grote zaal

  Nijverheidslaan 24
  3290 Diest
 • Wachtlijst & ruilshop
  Wil je tickets maar is de voorstelling uitverkocht? Schrijf je dan hier in op de wachtlijst. Tickets te veel? Gebruik dan onze handige ruilshop. Meer info over de werkwijze vind je bij Wachtlijst & Ruilshop. Vergeet zeker niet je telefoonnummer in het vak 'Hoe wil je gecontacteerd worden' te noteren. WACHTLIJST & RUILSHOP

 
 

10 mei 1940. 7 uur ‘s ochtends. Trambestuurder Leon Vermast krijgt de opdracht om zijn tramrit naar Hoboken te onderbreken. Hij moet ogenblikkelijk naar Mortsel om er psychiatrische patiënten op te halen die een bombardement op hun gesticht hebben overleefd.

deWattman is een verhaal over hoe één gebeurtenis een krater kan slaan in iemands bestaan. De tramreis van Leon is een metafoor voor de kleine mens in een wereld die alsmaar krankzinniger lijkt te worden.

In deze muziektheater­voorstelling scheppen de muzikanten een platform voor rasacteur Vic De Wachter. De muziek draagt de woorden, de woorden beïnvloeden de muziek. Daardoor is deWattman veel meer een dialoog tussen tekst en muziek dan een pure monoloog.

 

Met Vic De Wachter spel / Bo Spaenc compositie, muziektheatrale regie & livemuziek / Geert Waegeman en Dieter De Mits livemuziek / Erik Vlaminck tekst.

 

MET INLEIDING (om 19u45)