Poquelin II

tg STAN

 • DO 07/12/17 - 20:30 LAATSTE TICKETS
 • ABO: € 15,00
  VVK: € 17,00
  KASSA: € 19,00
 • Den Amer
  Grote zaal

  Nijverheidslaan 24
  3290 Diest
 • Wachtlijst & ruilshop
  Wil je tickets maar is de voorstelling uitverkocht? Schrijf je dan hier in op de wachtlijst. Tickets te veel? Gebruik dan onze handige ruilshop. Meer info over de werkwijze vind je bij Wachtlijst & Ruilshop. Vergeet zeker niet je telefoonnummer in het vak 'Hoe wil je gecontacteerd worden' te noteren. WACHTLIJST & RUILSHOP

“Ik wil me met de belachelijke trekjes van de mensheid bezighouden en de tekortkomingen van de wereld theatraal aangenaam verbeelden.” Een citaat van Molière en een geknipt uitgangspunt om opnieuw in het werk van de Franse schrijver te grasduinen.

In 2004 maakte STAN al Poquelin, een voorstelling gebaseerd op een aantal stukken van Molière, waaronder Médecin malgré lui, Sganarelle en Le Malade Imaginaire.

Dertien jaar later is er dus het vervolg Poquelin II en de volgende stukken staan al zeker op het programma: Le Bourgeois Gentilhomme (1670) waarin Molière spot met een rijke burger die het gedrag en de levenswijze van de adel wil imiteren en de tragikomedie L’Avare (1668) over gierigheid, machtswellust, hebzucht, generatieconflict, waarheid en leugen, die bol staat van de absurde financiële en morele deals waar we elkaar mee bestoken. Niet te missen, want actueler dan ooit.

 

Van en met Kuno Bakker / Els Dottermans / Willy Thomas / Stijn Van Opstal / Jolente De Keersmaeker / Damiaan De Schrijver en Frank Vercruyssen. Een coproductie met Toneelhuis/Olympique Dramatique / NTGent / Dood Paard en Arsenaal/Lazarus.