SCHNTZL

 • DI 07/11/17 - 20:30 BESTEL TICKETS!
 • ABO & -26: € 10,00
  VVK: € 12,00
  KASSA: € 14,00
 • Begijnhof Diest
  Aula Geertrui Cordeys

  Infirmeriestraat z/n
  3290 Diest
 • Wachtlijst & ruilshop
  Wil je tickets maar is de voorstelling uitverkocht? Schrijf je dan hier in op de wachtlijst. Tickets te veel? Gebruik dan onze handige ruilshop. Meer info over de werkwijze vind je bij Wachtlijst & Ruilshop. Vergeet zeker niet je telefoonnummer in het vak 'Hoe wil je gecontacteerd worden' te noteren. WACHTLIJST & RUILSHOP

 
 

Fans van Keith Jarrett, Bon Iver en Nils Frahm, spits de oren! Want met SCHNTZL is ons land een gouden duo rijker. En SCHNTZL, dat is Hendrik Lasure op piano en Casper Van De Velde op drums. De twee leerden elkaar op respectievelijk 12- en 14-jarige leeftijd kennen op een stage voor jonge muzikanten. Sindsdien zijn ze onafscheidelijk. Eerst speelden ze samen in enkele grotere groepen en sinds 2014 met zijn tweeën.

Hendrik en Casper volgden allebei een jazzopleiding aan de conservatoria van Brussel en Antwerpen, maar laten zich ook minstens evenveel inspireren door singer-songwriters en door klassieke en elektronische muziek.

Hoe vallen strikte compositie en vrije improvisatie te combineren? Hoe passen akoestische en elektronische elementen in elkaar? Hun unieke minimalistische antwoord op deze vragen laat genoeg ruimte open en neemt je mee naar de essentie van muziek.