Tweestrijd

Collectief dOFt

 • DO 26/10/17 - 20:30 BESTEL TICKETS!
 • ABO & -26: € 12,00
  VVK: € 14,00
  KASSA: € 16,00
 • Den Amer
  Grote zaal

  Nijverheidslaan 24
  3290 Diest
 • Wachtlijst & ruilshop
  Wil je tickets maar is de voorstelling uitverkocht? Schrijf je dan hier in op de wachtlijst. Tickets te veel? Gebruik dan onze handige ruilshop. Meer info over de werkwijze vind je bij Wachtlijst & Ruilshop. Vergeet zeker niet je telefoonnummer in het vak 'Hoe wil je gecontacteerd worden' te noteren. WACHTLIJST & RUILSHOP

 

als ge twee honden ziet vechten om een been
wie loopt er dan mee heen
de ander
de ander, dat zijn wij
gij en ik
ik en gij
smachtend naar meer, naar beter, naar zekerder
naar datgeen dat de ander heeft
 

Het werk en de thematiek van de Amerikaanse schilder Edward Hopper vormden de inspiratie voor deze voorstelling. In Tweestrijd wordt er met dualiteit gespeeld en in de menselijke psyche gegraven.

Onze maatschappij wordt geconfronteerd met ‘altijd sneller, beter en efficiënter’ om op die manier een leven te leiden (lijden?) dat past in de verwachtingen die ons worden opgelegd. In Tweestrijd worden twee personen tegenover elkaar gezet. Ze communiceren met elkaar alsof ze de wedstrijd van hun leven spelen. De ander is sneller, beter en efficiënter. Maar wie is ‘de ander’? Een voorstelling die soms fel is, soms komisch, maar altijd écht.

 

OP DE SCÈNE VAN DEN AMER – BEPERKT AANTAL PLAATSEN

 

i.s.m.     

Deze voorstelling werd gemaakt in het kader van EIGEN KWEEK, een platform voor talentontwikkeling in Vlaams-Brabant door samenwerking van deze 8 cultuurcentra: CC Diest, CC ’t Gasthuis Aarschot, GC De Wildeman Herent, CC Strombeek, CC Westrand Dilbeek, CC ’t Vondel Halle, CC De Kruisboog Tienen en 30CC Leuven.