25 jaar

DAAU

 • DI 17/10/17 - 20:30 UITVERKOCHT
 • ABO & -26: € 13,00
  VVK: € 15,00
  KASSA: € 17,00
 • Den Amer
  Grote zaal

  Nijverheidslaan 24
  3290 Diest
 • Wachtlijst & ruilshop
  Wil je tickets maar is de voorstelling uitverkocht? Schrijf je dan hier in op de wachtlijst. Tickets te veel? Gebruik dan onze handige ruilshop. Meer info over de werkwijze vind je bij Wachtlijst & Ruilshop. Vergeet zeker niet je telefoonnummer in het vak 'Hoe wil je gecontacteerd worden' te noteren. WACHTLIJST & RUILSHOP

 

Sinds 1992 al verbaast Die Anarchistische Abendunterhaltung (DAAU) de internationale muziekwereld met hun eclectische mix van inventieve, aanstekelijke muziek. Vier piepjonge snaken brengen vanaf dan een nieuw soort klassiek, uitgevoerd met een ongewone combinatie van oude instrumenten. Hun titelloze debuut uit 1995 slaat dan ook in als een bom.

In 2017 bestaat DAAU dus 25 jaar. Om dat te vieren brengt de band een origineel retrospectief album uit. Curator is Rudy Trouvé,de éminence grise van de Antwerpse muziekscene. Hij maakt een eigenzinnige selectie van het beste uit 25 jaar muzikaliteit. Vervolgens kruipt hij in de rol van producer en neemt de muziek opnieuw op met de band, mét gastrollen voor de oorspronkelijke leden Buni en Simon Lenski.

Het wordt een feestelijke set, waarin de energie van de begindagen en het raffinement van de latere periode elkaar ontmoeten. DAAU brengt waar het al 25 jaar garant voor staat: intense liveshows, die je meenemen van extase naar ontroering en terug.