Perigrina

Luthomania

 • ZA 30/09/17 - 20:00 UITVERKOCHT
 • ABO: € 10,00
  VVK: € 12,00
  KASSA: € 14,00
 • Stadsmuseum De Hofstadt
  Stadsmuseum De Hofstadt

  Grote Markt 1
  3290 Diest
 • Wachtlijst & ruilshop
  Wil je tickets maar is de voorstelling uitverkocht? Schrijf je dan hier in op de wachtlijst. Tickets te veel? Gebruik dan onze handige ruilshop. Meer info over de werkwijze vind je bij Wachtlijst & Ruilshop. Vergeet zeker niet je telefoonnummer in het vak 'Hoe wil je gecontacteerd worden' te noteren. WACHTLIJST & RUILSHOP

 
 

UITVERKOCHT!

In het project Luthomania ontmoeten de muziekculturen van Arabië, Oost-Azië en Europa elkaar in een populair en eeuwenoud instrument, de luit. Het is een dialoog op de tonen van traditionele en nieuwe composities, waarbij elke musicus zijn eigen klankkleur laat horen: de Chinese pentatoniek, de Arabische taksim, de barok, jazz en hedendaagse invloeden.

Na talrijke concerten en twee gelauwerde cd’s (Périples en Itinérances) verlangde Luthomania naar een confrontatie met een ander tokkelinstrument: de harp. Ook dit is een instrument met een eeuwenoude geschiedenis, zowel in de Arabische, Aziatische als Europese cultuur.

In de voorstelling Perigrina navigeert iedere musicus van de ene cultuur naar de andere. Luthomania roept impressionistische en meditatieve sferen op en verrast met exuberante explosies van virtuositeit. Voor dit concert wordt er een toelichting voorzien door Philippe Malfeyt. Een aanrader!

 

Met Abid El Bahri ud, sentir / Xia Hua pipa / Philippe Malfeyt luit, theorbe, barokgitaar en colascione / Osama Abdulrasol qanun / Li-Ling Huang guzheng / Hannelore Devaere barokharp. 

 

i.s.m.