Kris Van Steenberge

Literatuur op zondag

 • ZO 04/06/17 - 11:00
 • ABO: € 5,00
  VVK: € 5,00
  KASSA: € 5,00
 • Begijnhof Diest
  Aula Geertrui Cordeys

  Infirmeriestraat z/n
  3290 Diest
 • Wachtlijst & ruilshop
  Wil je tickets maar is de voorstelling uitverkocht? Schrijf je dan hier in op de wachtlijst. Tickets te veel? Gebruik dan onze handige ruilshop. Meer info over de werkwijze vind je bij Wachtlijst & Ruilshop. Vergeet zeker niet je telefoonnummer in het vak 'Hoe wil je gecontacteerd worden' te noteren. WACHTLIJST & RUILSHOP

De ticketverkoop voor dit evenement is afgesloten. Je kan zondag nog tickets kopen aan het onthaal in het Begijnhof.

In september 2013 debuteerde Lierenaar Kris Van Steenberge met zijn roman WoestenWoesten vertelt een broeierig verhaal vol dorpsgefluister over een familie waarin het lot met de botte bijl begint te hakken en niemand ongeschonden achterlaat. En dan doet de Eerste Wereldoorlog zijn intrede, voor niemand ziet de toekomst er dan nog hetzelfde uit.

Van Steenberge won met Woesten onder andere de Bronzen Uil en de Debuutprijs 2014. De auteur kon rekenen op geweldige recensies en beoordelingen in onder meer de Standaard der Letteren, Knack en ook het boekhandelspanel van De Wereld Draait Door.
Inmiddels is Woesten aan zijn zeventiende druk toe. Een Duitse, Spaanse en Zuid-Afrikaanse vertaling zijn op komst en de filmrechten werden verkocht.

In september 2016 verscheen zijn tweede roman Blindelings. In deze auteurslezing schetst Kris Van Steenberge zijn pad naar het schrijverschap, vertelt hij over zijn drijfveren om zijn romans te maken en brengt hij enkele fragmenten uit zijn werk.