Son-Mother

Mahnaz Mohammadi

 

Leila is weduwe. Samen met haar 12-jarige zoon Amir en 2-jarig dochtertje woont ze in een huurkamer. De fabriek waar ze werkt zit in moeilijke papieren en ze vreest ontslagen te worden. Trouwen met de buschauffeur Kazem zou een oplossing voor haar financiële problemen kunnen zijn, maar Kazem heeft een dochter van 12 en volgens een Iraanse religieuze traditie mag een jongen die geen bloedverwant is, niet met een meisje onder één dak samenwonen. Kazem stelt voor Amir ergens anders te laten wonen tot zijn dochter gehuwd is, maar Leila wil dat niet. Als plots het dochtertje van Leila zwaar ziek wordt en alleen Kazem geld heeft om de dure medicatie te betalen, staat Leila voor een hartverscheurende keuze. 

Mahnaz Mohammadi vertelt haar verhaal op een filmisch hoogstaand niveau, sober en authentiek, als in de Italiaanse neorealistische traditie. Ze fileert vlijmscherp de meedogenloze hedendaagse Iraanse maatschappij, waar vrouwen voortdurend worden vernederd en hen vrije keuzes worden ontzegd. Die keuzes worden immers bepaald door meedogenloze patriarchale en rigide religieuze tradities die zelfs hele families uit elkaar rukken.

 

Draag je mondmasker. Mondmaskers zijn verplicht voor iedere bezoeker in de cinema (Covid-19-maatregel van de overheid - vanaf zaterdag 11/7).

Vanzelfsprekend nemen we onze voorzorgsmaatregelen:
- maximum 40 toeschouwers per voorstelling
- tickets zijn enkel online te koop (tot de start van de voorstelling), dus geen ticketverkoop ter plaatse!
- contactloos de zaal betreden
- zetels worden vrijgehouden zodat 1,5 m afstand tussen elke 'contactbubbel' gegarandeerd is
- handgel ter beschikking aan de inkom

 

TICKETPRIJZEN

7 euro basisprijs

4 euro jongerentarief -26 jaar en personen met verhoogde tegemoetkoming.

 

I.s.m. D'Oranje Giraffen MOOOV (Zebracinema).