Berichten uit de schemerzone

Jonas Winterland

Jonas Winterland debuteerde in 2013 met ‘Mensen zijn gemaakt van dun papier’, een plaat die ondertussen een moderne klassieker is geworden. Ze leverde Winterland niet alleen een nominatie voor de Mia’s op, maar ook eretitels als ‘de Leonard Cohen van de lage landen’ en ‘de Vlaamse E van Eels’. 

Intussen is de Leuvense troubadour een referentie geworden voor al wie in het Nederlands schrijft en heeft hij drie succesvolle albums op zijn palmares staan, met daarop een handvol vaderlandse klassiekers. Naast ‘Mensen zijn gemaakt van dun papier’ herkent u ongetwijfeld ook songs als ‘Altijd halverwege’, ‘Ik hou je warm’ of ‘Het meisje uit het lied’, een eerbetoon aan wijlen Luc De Vos. 

Na zijn laatste tournee koos Winterland doelbewust voor een sabbatjaar, en dat wierp duidelijk zijn vruchten af. Op Berichten uit de schemerzone krijgt u een herboren liedjessmid pur sang te horen, met veel honger naar het podium.

 

De Standaard - Een concert dat intieme breekbaarheid aan vrolijke zelfrelativering wist te koppelen. Een magische combinatie.