Gevestigde en nieuwe 'cool climate'- wijnen uit West-Europa

Bert Vandenbosch (onafhankelijk sommelier-conseil)

  • 6 lessen vanaf wo 27/01/2021

    WO 27/01/2021 - 19u30 > 22u30
    WO 03/02/2021 - 19u30 > 22u30
    WO 10/02/2021 - 19u30 > 22u30
    WO 24/02/2021 - 19u30 > 22u30
    WO 03/03/2021 - 19u30 > 22u30
    WO 10/03/2021 - 19u30 > 22u30


  • 190 euro (incl. proeven van een achttal wijnen per sessie)
  • Begijnhof Diest
    Begijnenkamer

    Infirmeriestraat z/n
    3290 Diest
  • Deelnemers: min. 11 - max. 15

Een verrassende ontdekkingstocht doorheen de Champagne, de Elzas, de Beaujolais, Oostenrijk, Duitsland en België. Door de klimaatverandering en een beter wijngaardbeheer verschuift de wijnbouw steeds meer naar het noorden. Ook vlak bij huis worden alsmaar meer uitstekende wijnen gemaakt. Tijdens deze cursus gaan we op zoek naar de ziel van wijnen van gevestigde namen (Champagne, Elzas), herboren regio's met een unieke identiteit (Beaujolais, Oostenrijk) en verrassende wijnen uit de buurt (Belgische wijnen en rode wijn uit Duitsland).

Gedurende zes woensdagavonden nemen we telkens één regio per sessie onder de loep. Welke druivenrassen worden gebruikt? Wat zijn de nieuwste trends? Waar vind je de beste wijnhuizen?

Uiteraard koppelen we de theorie aan de praktijk en proeven we wekelijks een achttal wijnen uit de regio.

Deze cursus is bestemd voor wijnliefhebbers met enige proefervaring.