Mouchette

Arne Sierens

 • DO 28/01/21 - 20:30
 • ABO & -26: /
  VVK: € 17,00
  KASSA: /
 • Den Amer
  Grote zaal

  Nijverheidslaan 24
  3290 Diest

Mouchette en Arsène wankelen door de wereld. Zij moet als meiske van 14 voor haar jonge zusje zorgen en het huishouden bestieren voor haar zieke moeder. Hij is platzak, kwaad en verloren omdat zijn vrouw niets meer van zich heeft laten horen. Wanneer het komt tot een ontmoeting, ontstaat ongewild een vreemde samenhorigheid waaraan ze zich allebei vastklampen. Mouchette verstrikt zich in leugens en uitvluchten. Arsène blijft argeloos vertellen over zijn beslommeringen. Hij komt te weten dat ze droomt van het schoolfeest waar ze flamenco zal dansen in een echt Spaans kleed.

Vorig jaar verliet Arne Sierens zijn Compagnie Cecilia, maar dit seizoen is hij al terug met een remake van zijn dertig jaar oude successtuk Mouchette. In een nieuwe setting, een gewijzigde focus én met andere acteurs.

Sierens grijpt een scharniermoment in zijn artistieke loopbaan aan om ’zijn’ Mouchette opnieuw voor het voetlicht te brengen. Het stuk is een ode aan de anonieme mantelzorgers die in onze samenleving niet de aandacht krijgen die ze verdienen.

 

tekst/regie Arne Sierens spel Anemone Valcke, Wouter Bruneel live muziek Myrddin De Cauter, Jean-Yves Evrard decor Guido Vrolix