Frühlingstraum

Teun Michiels & Peter Jeurissen

 • DI 18/05/21 - 20:30
 • ABO & -26: /
  VVK: € 15,00
  KASSA: /
 • Begijnhof Diest
  Sint-Catharinakerk

  Infirmeriestraat z/n
  3290 Diest

Soms staan de artiesten centraal, af en toe draait alles rond het onderwerp van de voorstelling. Maar bij dit concert van tenor Teun Michiels en pianist Peter Jeurissen is het de vleugelpiano die een hoofdrol opeist.

Toen het duo gevraagd werd om hun CD ‘Frühlingstraum’ op te nemen, werd de basis gelegd voor deze unieke concertproductie. Want de opname van de cd gebeurde op de ‘Chris Maene Straight Strung Chamber Music Grand’, een instrument dat de kracht, stabiliteit en het toucher van de moderne concertvleugel verenigt met de transparante klank en de kleurregisters van diens rechtsnarige voorloper.

De opnames vonden plaats begin oktober 2018, en zo werd de CM// Chamber Music Grand - met serienummer 1 - voor de allereerste keer gebruikt. Op het programma liederen van Schubert, Schumann en Brahms, die nota bene gecomponeerd werden aan en voor rechtsnarige vleugels. 

Voor de uitvoerders is het thuis komen in een programma waarbij Frühlingstraum, een schitterend lied uit een al even fantastische liedcyclus ‘Die Winterreise’, het hart vormt van een programma op maat van zowel fijnproevers als avonturiers.