Wouter Dewit

 • DO 11/03/21 - 20:30
 • ABO & -26: /
  VVK: € 14,00
  KASSA: /
 • Den Amer
  Grote zaal

  Nijverheidslaan 24
  3290 Diest

Eén song, zeventien miljoen streams. Gemiddeld honderdduizenden luisteraars per maand. Voor cijferfetisjisten is Wouter Dewit een Spotify-sensatie, voor liefhebbers van neoklassiek is de Belgische pianist een revelatie.

Wanneer Wouter Dewit door zijn huiskamer wandelt, pauzeert hij even aan zijn piano. Hij gaat zitten en laat zijn vingers over de zwart-witte toetsen gaan. Soms voor vijf minuten, soms voor een uur. Waar de composities jarenlang binnen vier muren bleven, reist zijn muziek tegenwoordig de wereld rond. Opgepikt door de populaire Spotify-playlist ‘Peaceful Piano’ (met ‘La durée.’) zag de Limburgse componist zijn gebied exponentieel toenemen. Maandelijks luisteren wereldwijd mensen naar Dewit, van Singapore over Los Angeles tot Istanbul.

Wouter Dewit specialiseert zich in serene eenvoud die het best aardt in een huiselijke sfeer. Hij dompelt neoklassiek onder in een bad van strijkers. Klassiek deelt de lakens met andere klanken en instrumenten. Al blijft de piano de houvast in zijn leven.