Macbeth

Toneelgroep Maastricht

 • DI 25/02/20 - 20:30
 • ABO & -26: /
  VVK: € 19,00
  KASSA: /
 • Den Amer
  Grote zaal

  Nijverheidslaan 24
  3290 Diest

Door de Nederlandse verordeningen ivm corona is het niet mogelijk deze grote theatervoorstelling te maken. Daarom dat we voor Macbeth een alternatief aanbod gekregen hebben : De oude man en de zee.


Macbeth is niet alleen de kortste en bloedigste tragedie die William Shakespeare heeft geschreven, het is tegelijk ook een van zijn bekendste meesterwerken.

De heldhaftige generaal Macbeth heeft de vijand verslagen en keert terug uit de oorlog. Onderweg naar huis ontmoet hij drie heksen die hem voorspellen dat hij op een dag Koning van Schotland zal worden. Vanaf dat moment maakt zich een ambitie van hem meester, die eenmaal ontvlamd niet meer te stoppen blijkt. Aangespoord door zijn eerzuchtige vrouw brengt Macbeth iedereen om het leven die tussen hem en de troon instaat. Met elke dode groeit zijn angst en schuldgevoel. Maar wanneer de weg van het geweld eenmaal is ingeslagen, is omkeren onmogelijk.

Servé Hermans regisseerde deze klassieker over ambitie, moordzucht en bloeddorst, met Dirk Roofthooft en Angela Schijf in de hoofdrollen.

 

Met inleiding