Fulco

Diestortion

 • VR 06/11/20 - 20:30 AFGELAST
 • ABO & -26: /
  VVK: € 20,00
  KASSA: /
 • Den Amer
  Grote zaal

  Nijverheidslaan 24
  3290 Diest

Dit is een zittend concert. Je neemt plaats aan tafeltjes in je bubbel van max. 2 personen (20 euro) of je bubbel van max. 4 personen (35 euro).


Ze is er. De Nederlandstalige popplaat waarvan FULCO al tien jaar wist dat ze er moest komen. De in Brussel opgegroeide Gentse Nederlander verzamelde al die tijd krabbels en woorden. Hij speelde bij BeraadGeslagen, STADT en De Beren Gieren, maar schreef en zong ondertussen ook alle mogelijke versies van zijn eigen nummers. Hij trok erop uit, zocht en bleef zoeken, en wist waar hij wilde zijn toen hij er eindelijk belandde.

Fulco Ottervanger studeerde jazzpiano en klassieke compositie aan het Gentse conservatorium vooraleer hij zich op de muziek stortte in verschillende vermaarde bands en dans- en theaterprojecten. Fulco is niet onder één noemer te brengen. Hij is multi-instrumentalist, zanger, componist en improvisator. Zijn eigenzinnige stijl is doorspekt met invloeden uit jazz, krautrock, hip-hop, rock, soul en funk.

Hennie Vrienten - Een frisse originele geest! Met tóch twee stevige benen in de popgeschiedenis. Ik luister hier graag naar!

Wim Helsen - Stel u voor: een zeer groot wezen slokt u plots op, ge belandt in zijn ingewanden. Het is daar vochtig en warm, en er klinkt muziek, en ook een stem. Die is verrassend fris voor een stem die in ingewanden woont. Dat is Fulco.