Luc Renders

Literatuur op zondag

 • ZO 01/03/20 - 11:00 AFGELAST
 • ABO & -26: € 5,00
  VVK: € 5,00
  KASSA: € 5,00
 • Begijnhof Diest
  Aula Geertrui Cordeys

  Infirmeriestraat z/n
  3290 Diest
 • Duur: 90 minuten
 • Wachtlijst & ruilshop
  Wil je tickets maar is de voorstelling uitverkocht? Schrijf je dan hier in op de wachtlijst. Tickets te veel? Gebruik dan onze handige ruilshop. Meer info over de werkwijze vind je bij Wachtlijst & Ruilshop. Vergeet zeker niet je telefoonnummer in het vak 'Hoe wil je gecontacteerd worden' te noteren. WACHTLIJST & RUILSHOP

Dit evenement werd geannuleerd. Ticketkopers worden persoonlijk op de hoogte gebracht.

Zestig jaar na de onafhankelijkheid van Congo nodigen we Germanist Luc Renders uit om te vertellen hoe er over Congo geschreven is in de Nederlandse literatuur. Hij onderzocht de Nederlandse letteren van de zestiende eeuw, de tijd van de eerste handelscontacten met Midden-Afrika tot nu. Het resultaat is te lezen in 'Koloniseren om te beschaven, het Nederlandstalige Congoproza van 1596 tot 1960'. Het boek biedt een overzicht van de veranderende relatie tussen België en Midden-Afrika en van de uiteenlopende standpunten die de schrijvers ten opzichte van de kolonisatie innemen. Twee schrijvers die aan bod komen, waren Diestenaars: Frans Demers en Sylva De Jonghe.

Erwin Jans praat met Luc Renders over het Nederlandstalige Congoproza wat een boeiende inkijk geeft in het Belgische koloniale verleden.