Tigermilch

Ute Wieland

 • ZA 11/01/20 - 19:30
 • ABO & -26: /
  VVK: € 3,00
  KASSA: € 3,00
 • Citadel
  Citadel

  Citadel
  3290 Diest
 • Wachtlijst & ruilshop
  Wil je tickets maar is de voorstelling uitverkocht? Schrijf je dan hier in op de wachtlijst. Tickets te veel? Gebruik dan onze handige ruilshop. Meer info over de werkwijze vind je bij Wachtlijst & Ruilshop. Vergeet zeker niet je telefoonnummer in het vak 'Hoe wil je gecontacteerd worden' te noteren. WACHTLIJST & RUILSHOP

 

De voorverkoop voor dit evenement is afgesloten. Je kan zaterdag nog tickets kopen aan de kassa (Cinema Paradiso Citadel).

Nini en Jameelah, allebei 14 en beste vriendinnen, groeien op in de betonnen ‘kastelen’ van een sociale woonwijk in Berlijn. Nini's moeder ligt de hele dag op de bank trash-tv te kijken en is nauwelijks aanspreekbaar. Jameelah woont er al tien jaar met haar moeder. De twee vluchtten uit Irak, nadat de vader en broer van Jameelah vermoord werden. De beslissing over hun definitieve verblijfsvergunning kan elk moment vallen. Jameelah probeert niet te denken aan het lot dat haar mogelijks boven het hoofd hangt en lanceert bij Nini het idee om tijdens de nakende zomervakantie ‘het project ontmaagding’ samen aan te pakken.

Regisseuse Wieland maakte van de verfilming van het boek van Stefanie de Velasco geen flauwe, melodramatische tienerkitsch en wijst niet met het vingertje. In tegendeel: de film neemt je mee voor een duik in de persoonlijke ervaringswereld van twee energieke, levenslustige meisjes die opgroeien tegen de achtergrond van een gebarsten omgeving. De onverbloemde, maar immer charmante vertelstijl daagt uit en trekt je uit je comfortzone, net zoals de twee hoofdrolspeelsters dat doen. Een aanrader voor iedereen vanaf 14 jaar.

leeftijd: vanaf 14 jaar
 

TICKETPRIJZEN OPENINGSWEEKEND: 3 euro
 

I.s.m. Zebracinema