Le Jeune Ahmed

Jean-Pierre & Luc Dardenne

 • VR 13/09/19 - 20:30
 • ABO & -26: /
  VVK: € 6,00
  KASSA: € 6,00
 • Begijnhof Diest
  Aula Geertrui Cordeys

  Infirmeriestraat z/n
  3290 Diest
 • Wachtlijst & ruilshop
  Wil je tickets maar is de voorstelling uitverkocht? Schrijf je dan hier in op de wachtlijst. Tickets te veel? Gebruik dan onze handige ruilshop. Meer info over de werkwijze vind je bij Wachtlijst & Ruilshop. Vergeet zeker niet je telefoonnummer in het vak 'Hoe wil je gecontacteerd worden' te noteren. WACHTLIJST & RUILSHOP

 

De voorverkoop voor deze filmvoorstelling is afgesloten. Je kan morgenavond nog tickets kopen aan het onthaal in het Begijnhof.

Le jeune Ahmed is een verhaal van zonde en vergeving, dat evenwel in strikt wereldse, niet-religieuze termen wordt verteld. Het zielenheil van Ahmed komt in de balans te liggen. Moet hij boeten voor zijn daad of krijgt hij een tweede kans? En wat is de prijs van een mensenleven? Want zijn neef, die intussen ergens in het Midden-Oosten is gesneuveld, mocht hem dan voorhouden dat ‘de dood een muggenbeet is’, dat is nog geen vrijgeleide om anderen kwaad te doen. De rechtlijnige Ahmed gaat twijfelen als hij in contact komt met een leeftijdgenote en er tussen beiden iets moois groeit. Door de vlinders in zijn buik komt zijn gesloten wereldbeeld onder druk te staan en wanhopig zoekt hij een uitweg. Pas als hij letterlijk geen kant meer uit kan, beseft hij de reikwijdte van wat hij heeft gedaan.

 

TICKETPRIJZEN

6 euro basisprijs

3 euro jongerentarief -26 jaar en personen met verhoogde tegemoetkoming.

 

I.s.m. Zebracinema