In de schaduw van Toon Hermans

Herman Van Hove & Lissa Meyvis

 • DI 12/05/20 - 20:30 AFGELAST
 • ABO & -26: € 17,00
  VVK: € 19,00
  KASSA: € 21,00
 • Den Amer
  Grote zaal

  Nijverheidslaan 24
  3290 Diest
 • Wachtlijst & ruilshop
  Wil je tickets maar is de voorstelling uitverkocht? Schrijf je dan hier in op de wachtlijst. Tickets te veel? Gebruik dan onze handige ruilshop. Meer info over de werkwijze vind je bij Wachtlijst & Ruilshop. Vergeet zeker niet je telefoonnummer in het vak 'Hoe wil je gecontacteerd worden' te noteren. WACHTLIJST & RUILSHOP

Dit concert wordt geannuleerd. Ticketkopers worden persoonlijk op de hoogte gebracht.

Zelfs twintig jaar na zijn dood blijft Toon Hermans tot de verbeelding spreken. De eerste – en waarschijnlijk ook grootste – naoorlogse cabaretier van het Nederlandse taalgebied leeft nog altijd verder in de talloze opnames, boeken en getuigenissen van mensen die met hem samenwerkten.

Herman Van Hove is één van die bevoorrechte getuigen. Niet alleen was hij de laatste manager van Hermans, hij was bovendien een goede vriend van de cabaretier. In de hommage In de schaduw van Toon Hermans vertelt hij op een meeslepende manier over de wonderlijke tijd met Hermans. Zangeres Lissa Meyvis geeft een hemelse nieuwe stem aan de liedjes die Toon zelf zijn mooiste vond.

"Zelden op een scène zo’n zuiver gepenseeld portret gezien als deze frisse aquarel over Toon Hermans," zegt Warre Borgmans. "Ik meen Toon Hermans nu beter te kennen dan wanneer ik hem in ’t echt ontmoet zou hebben."