GingerBlackGinger

Yannick Peeters, Claron McFadden & Jim Black

 • DI 05/05/20 - 20:30 AFGELAST
 • ABO & -26: € 14,00
  VVK: € 16,00
  KASSA: € 18,00
 • Begijnhof Diest
  Aula Geertrui Cordeys

  Infirmeriestraat z/n
  3290 Diest

Dit concert wordt geannuleerd. Ticketkopers worden persoonlijk op de hoogte gebracht.

De muziek van John Coltrane stuurde Yannick Peeters in de richting van de bas (en dus niet de sax). Ze studeerde in Antwerpen, om daarna in de leer te gaan bij de legendarische Anders Jormin. Sindsdien groeide ze uit tot een veelzijdige muzikale persoonlijkheid, maar was ze toch vooral te horen in andermans projecten.

Nu is het moment aangebroken om uit te pakken met een eigen project. Voor GingerBlackGinger wist ze een heus dreamteam rond zich te verzamelen, waarmee ze op zoek kan gaan naar muziek die overbodige ballast overboord gooit en maximaal inzet op durf en authenticiteit.

De bassiste zocht naar een meer spiritueel geluid dat verschillende vormen kan aannemen en sterke contrasten kan bevatten, met elementen uit jazz, rock, avant-garde en improvisatie. Rauwheid, fragiliteit, lyriek, originaliteit en integriteit moeten naast elkaar kunnen bestaan. De muzikanten die ze uitnodigde zijn stuk voor stuk persoonlijkheden met een visie. Creatieve koppigaards die geen genoegen nemen met de middelmaat.

contrabas Yannick Peeters zang Claron McFadden gitaar Frederik Leroux saxofoon, klarinet Frans Van Isacker drums Jim Black