The Sea Within

Voetvolk / Lisbeth Gruwez

 • DI 19/11/19 - 20:30 BESTEL TICKETS!
 • ABO & -26: € 23,00
  VVK: € 25,00
  KASSA: € 27,00
 • Den Amer
  Grote zaal

  Nijverheidslaan 24
  3290 Diest
 

“Vandaag de dag kunnen we heel goed dingen uiteen halen, maar we vergeten ze te vaak weer bijeen te brengen.” (Lisbeth Gruwez)

Peter Verhelst noemde haar ooit een atoombom en die stalen reputatie heeft Lisbeth Gruwez te danken aan haar eruptieve choreografieën. Die ruimen in haar nieuwe voorstelling het veld voor aanhoudend kolkend magma. The Sea Within is een magnetiserende voorstelling waarin Gruwez de chaos niet langer wil beteugelen, maar zijn eigen orde laat zijn. Nog steeds even vinnig en intens, maar in plaats van in te zoomen op het individu, wil ze tien dansers laten opgaan in een weids, ademend landschap.

Voor het eerst in haar carrière danst Gruwez haar eigen choreografie niet zelf, maar selecteerde ze een groep van tien danseressen. Tien krachtige lotusbloemen die symbool staan voor verbinding. Zij brengen een nieuw, hedendaags ritueel waarin de ‘wij’ het ‘ik’ omarmt.

De muziek is zoals gewoonlijk van de hand van Gruwez’ vaste kompaan Maarten Van Cauwenberghe, dit keer bijgestaan door Elko Blijweert en Bjorn Eriksson.