Que Sera Sera

tg STAN

 • DO 14/11/19 - 20:30 LAATSTE TICKETS
 • ABO & -26: € 14,00
  VVK: € 16,00
  KASSA: € 18,00
 • Den Amer
  Grote zaal

  Nijverheidslaan 24
  3290 Diest
 • Wachtlijst & ruilshop
  Wil je tickets maar is de voorstelling uitverkocht? Schrijf je dan hier in op de wachtlijst. Tickets te veel? Gebruik dan onze handige ruilshop. Meer info over de werkwijze vind je bij Wachtlijst & Ruilshop. Vergeet zeker niet je telefoonnummer in het vak 'Hoe wil je gecontacteerd worden' te noteren. WACHTLIJST & RUILSHOP

 

Que Sera Sera (voorheen Hitchcock/Truffaut = werktitel)

In 1966 publiceert de Franse Nouvelle Vague-regisseur en criticus François Truffaut ‘Le Cinéma selon Alfred Hitchcock’, een boek waarin hij de master of suspense aan het woord laat over al zijn films. Het is de weerslag van een marathoninterview van een week waarin Truffaut Hitchcock vijfhonderd vragen voorlegt over zijn werk en film in het algemeen.

Vanaf dan beginnen Amerikaanse filmcritici, mede door het boek, het werk van Hitchcock anders en serieuzer te bekijken. Tot vandaag is het één van de meest invloedrijke filmboeken ooit geschreven.

Damiaan De Schrijver, Bert Haelvoet en Matthias de Koning vragen zich af waar film en theater elkaar tegenkomen? Waar botsen ze en waar versterken ze elkaar? Divers bronnenmateriaal, zoals de interviews die Alfred Hitchcock gaf aan François Truffaut (maar ook die aan Andy Warhol), vormt het vertrekpunt van deze theatervoorstelling met cinefiele weerhaakjes.