Het Verhaal van de 2 Meter Sessies

Histrylogie

 • DO 26/09/19 - 20:30 BESTEL TICKETS!
 • ABO & -26: € 19,00
  VVK: € 21,00
  KASSA: € 23,00
 • Den Amer
  Grote zaal

  Nijverheidslaan 24
  3290 Diest
 • Wachtlijst & ruilshop
  Wil je tickets maar is de voorstelling uitverkocht? Schrijf je dan hier in op de wachtlijst. Tickets te veel? Gebruik dan onze handige ruilshop. Meer info over de werkwijze vind je bij Wachtlijst & Ruilshop. Vergeet zeker niet je telefoonnummer in het vak 'Hoe wil je gecontacteerd worden' te noteren. WACHTLIJST & RUILSHOP

 
 

Lang voordat MTV Unplugged furore maakte met akoestische sessies van wereldbands, waren die groepen dikwijls al langs geweest bij een twee meter lange Nederlander. Jan Douwe Kroeske bedacht een format dat jarenlang zou meegaan en anno 2019 nog steeds niet versleten is.

De strafste (inter)nationale artiesten kwamen in zijn (radio- en later ook tv-)studio gestripte versies van hun grootste hits spelen: Radiohead, Nirvana, J.J. Cale, R.E.M., The Scene, The Scabs, het lijstje is even lang als indrukwekkend.

Samen met Johannes Verschaeve van The Van Jets en Roland Van Campenhout vertellen Jan Douwe Kroeske en Jan Hautekiet het verhaal van de 2 meter sessies: meer dan 30 jaar opmerkelijke ontmoetingen, grappige herinneringen en ontroerende momenten. Ze worden daarbij muzikaal geruggensteund door Bart Van Lierde, Ron Reuman en Esther Lybeert en Maarten Flamand van The Antler King.