Cultuurbuur : Dayna Kurtz (usa)

 • VR 01/02/19 - 20:30
 • ABO & -26: /
  VVK: /
  KASSA: /
 • GC De Wildeman
  Schoolstraat 15
  3020 Herent
 • Wachtlijst & ruilshop
  Wil je tickets maar is de voorstelling uitverkocht? Schrijf je dan hier in op de wachtlijst. Tickets te veel? Gebruik dan onze handige ruilshop. Meer info over de werkwijze vind je bij Wachtlijst & Ruilshop. Vergeet zeker niet je telefoonnummer in het vak 'Hoe wil je gecontacteerd worden' te noteren. WACHTLIJST & RUILSHOP

CULTUURBUUR : Cultureel lekkers in de Hagelandse cultuurhuizen
Cultuurbuur is een samenwerking tussen CC De Kruisboog Tienen, CC Het Gasthuis Aarschot, GC de Wildeman Herent, CC Diest en 30CC.

De Amerikaanse Dayna Kurtz is een veelzij­dige dame. Met haar songs bewandelt ze een heel spectrum aan genres; van country ballad tot uitbun­dige rockabilly en van een zwaar chanson tot sexy blues. Omwille van haar zo kenmer­kende krachtige, donkere stem wordt ze ook wel vergeleken met Nina Simone, Jeff Buckley en Marianne Faithfull.

Kurtz speelde samen met vele groten der aarde zoals Elvis Costello, Richard Thompson, Rufus Wainwright, BB King en Norah Jones.

Met haar roots in New Jersey, een lange geschie­denis in New York City, verdeelt Dayna nu haar tijd tussen haar houten cabin aan een rivier in Vermont, en haar huis aan een andere rivier in New Orleans. Hoewel ze een echte Amerikaanse is liggen haar grootste successen in Europa, waar ze vaker te zien is dan op de podia in de VS. Haar nummer Love Gets in the Waywerd een regelrechte hit aan deze kant van de oceaan en ook haar albums die volgden werden steeds warm ontvangen in de pers en bij het publiek. Haar laatste cd heet Here Vol 2, uit een reeks cd’s van live-registra­ties, en kwam in het voorjaar van 2018 uit. 

Voor deze Europese tournee laat deze grande dame zich vergezellen door haar vaste gitarist Robert Mache.

 

Info & tickets : www.gcdewildeman.be

Ticketprijzen € 12 (vvk) - Bestel hier je tickets!