Cultuurbuur : Torgeir Waldemar (Noo)

Support : Dries

 • VR 18/01/19 - 20:30
 • ABO & -26: /
  VVK: /
  KASSA: /
 • GC De Wildeman
  Schoolstraat 15
  3020 Herent
 • Wachtlijst & ruilshop
  Wil je tickets maar is de voorstelling uitverkocht? Schrijf je dan hier in op de wachtlijst. Tickets te veel? Gebruik dan onze handige ruilshop. Meer info over de werkwijze vind je bij Wachtlijst & Ruilshop. Vergeet zeker niet je telefoonnummer in het vak 'Hoe wil je gecontacteerd worden' te noteren. WACHTLIJST & RUILSHOP

CULTUURBUUR : Cultureel lekkers in de Hagelandse cultuurhuizen
Cultuurbuur is een samenwerking tussen CC De Kruisboog Tienen, CC Het Gasthuis Aarschot, GC de Wildeman Herent, CC Diest en 30CC.

De Noor Torgeir Waldemar verraste met zijn debuutalbum in 2014. Wie had gedacht dat de in het zwart geklede, langharige en bebaarde man een album zou afleveren dat zo zou boeien en ontroeren? Het was een akoestisch meesterwerk dat klonk alsof het rechtstreeks uit de oefenruimte kwam van een jonge troubadour van Laurel Canyon in de jaren zeventig (denk aan Neil Young, Gene Clark en Gram Parsons).

“Songs blijven nooit stil staan. Na jaren ze live te hebben gespeeld, zijn ze blijven evolueren, ver weg van waar ze ooit begonnen zijn. Daardoor ervaar ik geregeld een ‘jamais vu’, waaruit deze nieuwe plaat is ontstaan.”, aldus Waldemar.

Ook zijn tweede album, No Offending Borders (2017), werd uitste­kend onthaald in de pers. Een stevigere plaat, waar Torgeir Waldemars achter­grond als gitarist in verschil­lende rockbands doorklinkt. Op No Offending Borders is het een beetje meer Neil Young And Crazy Horse, Gene Clark in The Byrds en Gram Parsons rond het kampvuur met The Rolling Stones. Op de plaat wisselen eerlijke akoestische klaagzangen en grootse rocknummers elkaar af.

In het voorjaar van 2018 volgde nog een album. Op Jamais Vu hoor je vijf herwerkte songs, hetzij elektrisch of akoestisch. Waldemar bewijst op die plaat zijn diversi­teit als artiest.

Info & tickets : www.gcdewildeman.be

Ticketprijzen € 12 (vvk) - Bestel hier je tickets!