Lezing Koen Stassijns

Poëzie op alle fronten

 • ZO 11/11/18 - 19:00
 • ABO & -26: /
  VVK: /
  KASSA: /
 • De Sinkel - Cohousing Diest
  Pater Daemsstraat 10
  3290 Schaffen
 • Wachtlijst & ruilshop
  Wil je tickets maar is de voorstelling uitverkocht? Schrijf je dan hier in op de wachtlijst. Tickets te veel? Gebruik dan onze handige ruilshop. Meer info over de werkwijze vind je bij Wachtlijst & Ruilshop. Vergeet zeker niet je telefoonnummer in het vak 'Hoe wil je gecontacteerd worden' te noteren. WACHTLIJST & RUILSHOP

De vooraf inschrijvingen zijn afgesloten. Er zijn zondag nog enkele plaatsen te verkrijgen op de locatie zelf.

Koen Stassijns brengt een doordringende lezing over liefde en vriendschap in en uit de loopgraven, met ’war poets’ als hoofdrolspelers in een tragisch verhaal.
Hij vertelt een waargebeurd liefdesverhaal tussen twee Engelse dichters die actief deelnemen aan de oorlog: zij als verpleegster in Londen, hij als officier in de loopgraven rond Ploegsteert.
Daarnaast komen een aantal Duitse, Oostenrijkse dichters aan het woord. Zij ondergingen dezelfde rotzooi als hun vijanden. Grote dichters zoals Rilke, Brecht, Trakl komen aan bod. En er is een verrassing, een merkwaardige verrijzenis...

Alle gedichten die tussen de vertellingen door worden gelezen, zijn door Koen Stassijns vertaald en waren voorheen nooit in het Nederlands beschikbaar.

Wanneer: Zondag 11 november 2018 om 19 uur
Waar: De Sinkel - Cohousing Diest, Pater Daemsstraat 10, Schaffen
Prijs: gratis, reservatie is wel verplicht via www.ccdiest.be
Meer info: 013/46 06 48 of cultuurbeleid@diest.be