Dox Office

Rabot

 • WO 10/10/18 - 20:30
 • ABO & -26: /
  VVK: € 6,00
  KASSA: € 6,00
 • Begijnhof Diest
  Aula Geertrui Cordeys

  Infirmeriestraat z/n
  3290 Diest
 • Wachtlijst & ruilshop
  Wil je tickets maar is de voorstelling uitverkocht? Schrijf je dan hier in op de wachtlijst. Tickets te veel? Gebruik dan onze handige ruilshop. Meer info over de werkwijze vind je bij Wachtlijst & Ruilshop. Vergeet zeker niet je telefoonnummer in het vak 'Hoe wil je gecontacteerd worden' te noteren. WACHTLIJST & RUILSHOP

 

De voorverkoop voor dit evenement is afgesloten. Je kan vanavond nog tickets kopen aan het onthaal in het Begijnhof.

"Een documentaire maken gaat over ontdekken, openheid, leren en je nieuwsgierigheid volgen." De bekroonde regisseur Spike Jonze weet waarover hij praat. In vergelijking met films worden documentaires nog vaak stiefmoederlijk behandeld, terwijl ze even ontroerend of spannend kunnen zijn. De onderwerpen, het scenario en de mensen zijn echt. Documentaires informeren, maar brengen ook verandering teweeg. Om die redenen verdienen veel documentaires ook het grote doek en de beleving van cinema.

Vanaf september 2018 wordt daarom elke tweede woensdag van de maand een documentaire vertoond in de Aula Geertrui Cordeys op het begijnhof. Op 10 oktober tonen we Rabot.

Voor haar nieuwe film nestelde de Gentse cineaste Christina Vandekerckhove zich met haar camera in de Rabotwijk, de armste buurt van Gent, waar drie sociale appartementsblokken met de sloophamer bedreigd worden.

Mensen die een uitweg zoeken in hun miserie komen er van het dak springen, zij die nergens anders een woning vonden, kregen er een plaats. Een klein dorp in de hoogte waar onverschilligheid hoogtij viert. Zowel de bewoners als het gebouw moeten weg, het einde van een woelig tijdperk. We volgen een aantal bewoners tijdens de laatste maanden van hun leven in de woontoren. Een raamvertelling over liefde, eenzaamheid en armoede in het hart van onze westerse samenleving.

In deze microkosmos vangen we een glimp van de overgebleven bewoners. 'Rabot' vertelt het verhaal van een sociaal woonblok dat tegen de vlakte moet en is tegelijk een universele parabel over dromen, eenzaamheid en onze onverschilligheid tegenover elkaar.

 

TICKETPRIJZEN DOX OFFICE

6 euro normale ticketprijs

3 euro jongerentarief -26 jaar en personen met verhoogde tegemoetkoming.

 

RECENSIES

Rabot, een straffe docu over torenloze ellende: 'Dit is de hel. Red ons'Focus Knack