Initiatie Upcycling

An Daniels

voor jongeren vanaf 10 jaar

 • 3 lessen vanaf wo 13/02/2019

  WO 13/02/2019 - 15u > 17u30
  WO 20/02/2019 - 15u > 17u30
  WO 27/02/2019 - 15u > 17u30


 • 70 euro (inclusief alle ingrediënten)
 • Begijnhof Diest
  Apostelenconvent

  Infirmeriestraat z/n
  3290 Diest
 • Wachtlijst & ruilshop
  Wil je tickets maar is de voorstelling uitverkocht? Schrijf je dan hier in op de wachtlijst. Tickets te veel? Gebruik dan onze handige ruilshop. Meer info over de werkwijze vind je bij Wachtlijst & Ruilshop. Vergeet zeker niet je telefoonnummer in het vak 'Hoe wil je gecontacteerd worden' te noteren. WACHTLIJST & RUILSHOP

 • Deelnemers: min. 8 – max. 15
 • Meebrengen
  les 1 : een oude kapotte riem
  les 2 : enkele frisdrankblikjes en -lipjes
  les 3 : restjes wolgaren, hamer

Bij upcycling wordt aan oude materialen een nieuwe en duurzame functie gegeven. Het 'afval' krijgt een tweede leven. Door bewust om te gaan met de beschikbare grondstoffen spaar je zowel geld als het milieu. Dankzij de aangeleerde technieken maak je unieke creaties en elke les werken we rond een ander materiaal.

Les 1: Geef leer en rubber een tweede leven
Met allerlei leerbewerkingsgereedschap maak je iets moois voor iedereen die je lief is (inclusief jezelf natuurlijk)! Boho-chique oorbellen voor je tienerdochter, een sleutelhanger voor je opa, een leren armband met de initialen van de gezinsleden voor je papa, een portemonnee, …

Les 2: Van frisdrankblikjes naar trendy eyecatchers
In deze workshop ga je aan de slag met ponsen, een blikopener en hars. Kijk eens wat je van een leeg frisdrankblikje allemaal kan maken: mooie juwelen of koelkastmagneten! Van de frisdranklipjes kan je een toffe armband of sleutelhanger maken.

Les 3: Wire-art met restjes wolgaren
Zoek je nog iets leuks en persoonlijks voor in je living of slaapkamer? Dat maak je toch gewoon zelf! In deze workshop gebruiken we restjes wolgaren, nagels, een hamer, een restje hout, een punnikmolen en ijzerdraad. Succes gegarandeerd!