De tuin van de walvis

beeldsmederij DE MAAN

 • ZO 20/01/19 - 14:30 LAATSTE TICKETS
 • ABO & -26: € 10,00
  VVK: € 10,00
  KASSA: € 12,00
 • Den Amer
  Grote zaal

  Nijverheidslaan 24
  3290 Diest
 • Wachtlijst & ruilshop
  Wil je tickets maar is de voorstelling uitverkocht? Schrijf je dan hier in op de wachtlijst. Tickets te veel? Gebruik dan onze handige ruilshop. Meer info over de werkwijze vind je bij Wachtlijst & Ruilshop. Vergeet zeker niet je telefoonnummer in het vak 'Hoe wil je gecontacteerd worden' te noteren. WACHTLIJST & RUILSHOP

Een prachtvertelling – bekroond met de Zilveren Griffel 2016 – van meesterpointillist Toon Tellegen, over een walvis die een tuin op zijn rug wil. Tot het zover is.

Als de sprinkhaan op een dag een briefje ontvangt waarin de walvis hem vraagt om een tuin, verzamelt hij alles wat hij daarvoor nodig heeft. Hij laadt het in een boot en gaat op weg. Maar … waarom alsmaar meer en groter willen? Leidt dat tot het grote geluk? In deze allegorische vertelling wordt ons consumptiegedrag op een minzame manier onder de loep genomen.

beeldsmederij DE MAAN brengt een hedendaagse, relevante vertelling, dit keer opnieuw vermomd als dierenverhaal. Bovendien probeert DE MAAN om de zoveel tijd uit te pakken met een klassieker. Of één in wording. Hield je van 'Pjotr en de Wolfski'? Dan is dit zeker iets voor jou! De tuin van de walvis laat je genieten van een totaalspektakel waarin audio, live figurenspel en beeldend theater van meester poppenspeler Paul Contryn mekaar afwisselen.
 

voor iedereen vanaf 5 jaar  
 

Met de stemmen van: Tom Van Dyck, Ini Massez, Günter Lesage, Esther Lybeert, Pepijn Caudron, Stef De Paepe en Paul Contryn