Vanish Beach

Hof van Eede

 • DO 07/02/19 - 20:30 LAATSTE TICKETS
 • ABO & -26: € 14,00
  VVK: € 16,00
  KASSA: € 18,00
 • Den Amer
  Grote zaal

  Nijverheidslaan 24
  3290 Diest
 • Wachtlijst & ruilshop
  Wil je tickets maar is de voorstelling uitverkocht? Schrijf je dan hier in op de wachtlijst. Tickets te veel? Gebruik dan onze handige ruilshop. Meer info over de werkwijze vind je bij Wachtlijst & Ruilshop. Vergeet zeker niet je telefoonnummer in het vak 'Hoe wil je gecontacteerd worden' te noteren. WACHTLIJST & RUILSHOP

 

Venice Beach, California, 1942. Met opgestroopte broekspijpen, in stijve burgerpakken zitten ze op het strand. Wat onwennig, wat te warm, wat te Europees, scheefgezakt in hun strandstoel, ontsnapt aan de naziterreur van hun thuisland. Hun gesprek over vrijheid en waardigheid stokt even, terwijl een Mickey Mouse-ballon over het strand vliegt.

Niet elk dagje strand is een dagje luieren in de zon. Hof van Eede toont in Vanish Beach de zoektocht van vier Europeanen naar de troost in traditie, naar grond onder hun voeten, een bodem waar geen bloed aan kleeft. Kunnen ze slechts thuiskomen in hun gedeelde heimwee naar een verloren verleden, of vinden ze vrijheid in de ontworteling?

 

Filip Tielens - De Standaard / De intellectuele bravoure en muzikale kennis van Wannes Gyselinck heeft het literaire en filosofische theater van de zusjes Ans en Louise Van den Eede een stevige politieke upgrade gegeven. Zijn waanzinnig interessante onderwerpkeuze, gecombineerd met de frisse speelstijl van de acteurs, maakt Vanish Beach een van de meest indrukwekkende producties van het seizoen. (****)
 

tekst en creatie
WANNES GYSELINCK
ANS VAN DEN EEDE
Spel
MARJAN DE SCHUTTER
FILIP JORDENS
GREG TIMMERMANS
ANS VAN DEN EEDE
compositie en live uitvoering muziek
HENDRIK LASURE (SCHNTZL)