Bram Weijters'

Crazy Men

 • DI 29/01/19 - 20:30 BESTEL TICKETS!
 • ABO & -26: € 13,00
  VVK: € 15,00
  KASSA: € 17,00
 • Begijnhof Diest
  Aula Geertrui Cordeys

  Infirmeriestraat z/n
  3290 Diest
 • Wachtlijst & ruilshop
  Wil je tickets maar is de voorstelling uitverkocht? Schrijf je dan hier in op de wachtlijst. Tickets te veel? Gebruik dan onze handige ruilshop. Meer info over de werkwijze vind je bij Wachtlijst & Ruilshop. Vergeet zeker niet je telefoonnummer in het vak 'Hoe wil je gecontacteerd worden' te noteren. WACHTLIJST & RUILSHOP

 

Toen onlangs de plaat 'Here Comes the Crazy Man!' van Koen De Bruyne – een Belgische jazzfusion cultklassieker uit 1974 – werd heruitgebracht, was dat niet alleen een mooi cadeau voor muziekliefhebbers, maar ook voor muzikanten. Voor pianist en componist Bram Weijters bijvoorbeeld. Hij gebruikte de plaat als vertrekpunt voor een avontuurlijke duik in de vaderlandse jazzrock en fusion.

Op het album van de op 31-jarige leeftijd gestorven Koen De Bruyne vindt Bram Weijters de synthese van een rijk muzikaal tijdperk. In de jaren 70 heerste namelijk een cross-over energie die uniek was en misschien wel bepalend voor het alternatieve kantje dat je kan horen bij veel eigentijdse Belgische jazzmuzikanten.

Zo kan je van Belgische fusiongroepen en -muzikanten uit de jaren 70 zoals Koen De Bruyne, Placebo (met Marc Moulin) of Solis Lacus (met Michel Herr) de lijn doortrekken naar hedendaagse bands als STUFF., BRZZVLL, SCHNTZL, …

Met enkele van de strafste muzikanten uit de huidige jazzscene gaat Weijters dit repertoire te lijf, vertrekkend van hun eigen interpretatie van 'Here Comes The Crazy Man!' en vervolgens grasduinend doorheen een ruime selectie van verwante muziek.

 

toetsen & arrangementen
BRAM WEIJTERS
Trompet
CARLO NARDOZZA
tenor sax & elektronica
TOINE THYS
bariton sax
VINCENT BRYS
bas
GERBEN BRIJS
DRIES LAHEYE
drums
STEVEN CASSIERS