Tirade 3

Stijn Meuris

 • DI 22/01/19 - 20:30 LAATSTE TICKETS
 • ABO & -26: € 15,00
  VVK: € 17,00
  KASSA: € 19,00
 • Den Amer
  Grote zaal

  Nijverheidslaan 24
  3290 Diest
 • Wachtlijst & ruilshop
  Wil je tickets maar is de voorstelling uitverkocht? Schrijf je dan hier in op de wachtlijst. Tickets te veel? Gebruik dan onze handige ruilshop. Meer info over de werkwijze vind je bij Wachtlijst & Ruilshop. Vergeet zeker niet je telefoonnummer in het vak 'Hoe wil je gecontacteerd worden' te noteren. WACHTLIJST & RUILSHOP

 

"Zeg, diene Meuris, is die altijd zo kwaad?" "Is die kwaad? Is me nooit opgevallen."

 "Wat, echt niet? Komaan man, wat die allemaal over de politiek zegt en zo. Roepen en tieren en van zijn kloten maken. Het zweet staat hem in de nek. Ja, bozig baaske precies." "Is dat erg?"

 "Nou nee, erg niet nee. Maar het valt wel op: die is precies altijd kwaad." "Misschien heeft ie wel een punt. Met z'n kwaad zijn. Misschien zouden we met z'n allen wat meer kwaad moeten zijn."

 "Dat wel ja." "Toch?"

 "Jaja. Maar om daar nu al drie jaar na mekaar telkens een nieuwe voorstelling over te maken …" "Het wordt ook alleen maar erger. Dus, tja."

 "Dat ie nog erger kwaad wordt, wil je zeggen?" "Dat ook, ja. Gelukkig."

 "Zou d'r verder ook nog iets te lachen zijn, bij diene Meuris?" "Ik ben er zelfs zeker van."

 

Als een opgejaagd dier fileert Stijn Meuris in Tirade 3 het politieke spectrum en de wantoestanden in ons land. In zijn eigen kenmerkende stijl – met verontwaardiging als motor – geeft hij zijn ongezouten mening over de kleine en grote schandalen en mankementen in onze maatschappij anno 2018. Met scherpe en rake observaties die ons beduusd achterlaten en vragen om reflectie.