Waar muziek echt over gaat

Marc Erkens

 • DI 04/12/18 - 20:30 UITVERKOCHT
 • ABO & -26: € 12,00
  VVK: € 14,00
  KASSA: € 16,00
 • Begijnhof Diest
  Aula Geertrui Cordeys

  Infirmeriestraat z/n
  3290 Diest
 • Wachtlijst & ruilshop
  Wil je tickets maar is de voorstelling uitverkocht? Schrijf je dan hier in op de wachtlijst. Tickets te veel? Gebruik dan onze handige ruilshop. Meer info over de werkwijze vind je bij Wachtlijst & Ruilshop. Vergeet zeker niet je telefoonnummer in het vak 'Hoe wil je gecontacteerd worden' te noteren. WACHTLIJST & RUILSHOP

 

Hoe gaan we eigenlijk met muziek om? Waarom vinden we sommige muziek geweldig en zegt andere muziek ons helemaal niets? Hoe zit muziek precies in elkaar? Bestaat er zoiets als slechte muziek? Drukt muziek gevoelens uit? Op deze en andere vragen geeft Marc Erkens vermakelijke, beklijvende, leerrijke en in ieder geval rake antwoorden. In anderhalf uur kom je te weten waar muziek, in de breedste zin van het woord, écht over gaat.

"Ik heb altijd met evenveel plezier naar Bach en Brahms geluisterd als naar Frank Zappa en Neil Young." Het is een uitspraak die Marc Erkens typeert en als Erkens spreekt dan luisteren wij.

De pianist en het opleidingshoofd Muziek van de LUCA School of Arts werd bekend via zijn bijdragen over klassieke muziek in het programma 'Culture Club' op Canvas. Erkens vertelt over (klassieke) muziek en speelt ze ook (op piano). Hij doet dat met evenveel historische achtergrond als humoristische ondertoon. Als geen ander kan hij mensen warm maken voor muziek door hen het verhaal erachter te vertellen en door de muziek op een heldere manier te ontrafelen.